Sosyal Medya

Güncel

MİT TIR’ları davasında gizlilik kararı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, "Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına" ilişkin davada gizlilik kararı aldı.



Yargıtay 16. Ceza Dairesi, ilk derece mahkemesi sıfatıyla görüÅŸtüÄŸü "Adana ve Hatay'da MÄ°T'e ait tırların durdurulmasına" iliÅŸkin davada gizlilik kararı aldı. Davanın, Yargıtay Ceza Genel Kurulu salonundaki ilk duruÅŸmasına, sanıklar Süleyman BaÄŸrıyanık, Ahmet Karaca, Özcan ÅžiÅŸman, Aziz Takcı ve Özkan Çokay ile sanık yakınları, avukatlar katıldı. DuruÅŸmayı CHP'li bazı milletvekilleri, YARSAV BaÅŸkanı Murat Arslan, Özgürlük ve Demokrasi Ä°çin Avrupalı Yargıçlar ve Savcılar BirliÄŸi (MEDEL) Yönetim Kurulu üyesi George Almpouras da izledi.

Mahkeme gizlilik kararını taraflara sordu

Mahkeme BaÅŸkanı Eyüp YeÅŸil, iddia makamından duruÅŸmanın kamu güvenliÄŸi nedeniyle gizli yapılması konusundaki görüÅŸünü sordu. Cumhuriyet Savcısı Kenan Zeybek, duruÅŸmanın geri kalan kısmının kapalı olarak yapılmasına karar verilmesini istedi. Avukat Aziz Erbek, daha önce dosyayla ilgili gizlilik kararı alınmadığını belirterek, kanunlarda duruÅŸmanın aleni yapılmasının esas olduÄŸunu, böylece yargıya güvenin saÄŸlandığını söyledi.

DiÄŸer avukatlar da konusu suç teÅŸkil eden bir fiilin devlet sırrı kapsamında deÄŸerlendirilemeyeceÄŸini ifade etti.

Kamu güvenliÄŸinden neyin kastedildiÄŸinin izah edilmesini isteyen avukatlar, daha önce yayın yasağı alınmasına karşın internetten bütün görüntülerin yayınlandığını, gizli bir durum kalmadığını savundu.

Avukatlar, heyetin huzurunda gizlilik kararı talep eden Cumhuriyet Savcısı hakkında da suç duyurusunda bulunduÄŸunu bildirdi.

Mahkeme kapalı yapılmasına karar verdi

Kararı açıklayan YeÅŸil, davanın mahiyeti itibarıyla kamu güvenliÄŸinin kesin olarak gerekli kılması nedeniyle bu aÅŸamada sanıkların savunmasının alınması sırasında CMK'nın 182/2. Maddesi gereÄŸince duruÅŸmanın kapalı yapılmasına oy birliÄŸiyle karar verildiÄŸini bildirdi.

Duruşmayı sadece sanık eşlerinin izlemesine izin verildi.

DuruÅŸma basın mensupları ve diÄŸer izleyicilerin çıkarılmasının ardından kapalı devam etti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.